måndag 14 september 2009

En salig samling 12 sept.

Evangelistdag
På lördagen hade Roger Larsson inbjudit evangelister från olika samfund att dela en dag tillsammans. 27 evangelister hade hörsammat inbjudan. Under dagen hölls seminarier och man fick tillfälle att uppmuntra varandra i tjänsten för Guds rike. Kl 18 hölls ett offentligt möte med Roger Larsson som mötesledare. C:a 150 personer kom och vi som var där fick lyssna till flera vittnesbörd bl.a. från Liam Norberg och Jan Lindé. Det var också både solosång och allsång. Kjell Samuelsson ledde alla i sången "Det finns en källa". Mötet gav uttryck för en stor glädje och optimism inför framtiden. "Guds rike är på frammarsch!"

Kulturnatt
Traditionsenligt hölls i Uppsala denna kväll också Kulturnatt. På Frälsningsarmén inbjöd vi Uppsalaborna till att komma och lyssna och sjunga tillsammans med oss. Vårt café var öppet och c:a 200 personer tog tillfället i akt att komma in och sitta ned en stund.
Vi bjöd på ett rikt och varierat musikprogram med Jesus kärlek i centrum.
Mötesledare var Karin Eriksson. Kören Jubal sjöng flera av sina vackra sånger och hornmusikkåren spelade fartfylld marschmusik men också en stämningsfull hymn.
"Seth med vänner" spelade flera stycken. Seth Lindell på dragspel tillsammans med de yngre "vännerna", Jenny Nilsson (fiol), Mathilda Nilsson (fiol) och Malin Hjerpe (blockfljöt) framförde mycket vackert, "Dona nobis pacem". Tillsammans med de "äldre" vännerna spelade Seth (dragspel), Michael Hjerpe (bastuba), Mikael Eriksson (kornett), Guri Nilsson (piano), Elisabeth Marstorp (Kontrabas) och Philip Lyredal (trummor), "On the sunny side of the street". Det var ett mycket bejublat inslag och ingen i publiken kunde sitta helt still till dessa rytmer.
Alla sjöng också ljudligt med i allsången som var ett potpuri på de mest älskade väckelsesångerna.
Jenny Nilsson sjöng mycket vackert sången "You raised me up" och Michael Hjerpe gav en apell som anspelade på texten i sången.
Ungdomarna sjöng vår helt "egna" sång: "Du är älskad av Gud som Hans ögonsten" och de fick därefter dela ut vackra "Ögonstenskort" så alla fick en påminnelse om detta med sig hem.
Som en avskedshälsning sjöng kören Jubal en sång att ta med sig ut i natten: "Må din väg gå dig till mötes......... och tills vi möts igen må Gud hålla dig i sin hand!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar