måndag 14 mars 2011

Berit Simonsson från Oasrörelsen


Lördagen den 12 Mars var Berit Simonsson från Oasrörelsen med tema "MED BIBELN I FOKUS".


Berit har i många år varit en pionjär inom Oasrörelsen, en karismatisk förnyelserörelse inom Svenska kyrkan. Hon reser runt i landet. Förutom detta är hon kyrkoherdehustru, mor till åtta barn och sitter i Kyrkomötet för Frimodig kyrka.

Berit lyfte fram Bibeln på ett begripligt sätt men ändå med en underbar skarphet.
Bland annat talande hon att våga vara få, att våga stå för sanningen i Bibeln även om alla andra i om givningen säger något annat. Som exempel använde hon berättelsen om de 3 män som blev kastade i den brinnande ugnen. Om att man innan blir satt på prov redan har bestämt sig om vad man tror på och tagit ställning i svara frågor redan på ett tidigt stadium. Så när frågan kommer så vet man hur man skall reagera och agera.

Berit lyfte fram vikten av Bibelläsningen och Guds heliga ord.
Hon hade ett exempel över en kopp . Denna kopp måste vara rättvänd om den skall kunna fyllas . Här kunde vi själva över hur vui kristna är , är vi rätt vända för att kunna fyllas av Gud ! Berit talade också om att vara präglad av Gud.

Mötet avslutade att alla fick komma fram , och de som hade bibeln med sig tog med sig denna. Berit och Annalena bad för alla var och en för att bibeln skulle komma till nytta för oss alla.
/Åke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar