söndag 31 maj 2009

Stor avslutning av småbarnsmusiken i Parksnäckan




Lördagen den 30 maj så var det stor avslutning av kyrkornas barnmusik i strålande solsken. Flera hundra var samlade i Parksnäckan och fick dela glädjen med alla barnen. Det var grupper från olika kyrkor och från Frälsningsarmén som hade sin årliga avslutning i "Storsjung ". I medryckande melodier och med entusiastiska småbarnsmusikledare så fick vi alla vara med och sjunga. Till stor glädje så fick Guri också möjlighet att sjunga ”Imse Vimse Spindel ” på norska :) . Småbarnsmusik och babysång är bra medel att komma i kontakt med många familjer och fyller ett viktigt behov hos barn och föräldrar. Tack till alla som jobbar med detta.

/Åke

1 kommentar:

  1. Glad pingst!

    Pingsten är av många bortglömd... de flesta karismatiker ignorerar den ekonomiska delen av Apg 2 och fokuserar bara på det karismatiska delen, men det är ett faktum att alla kristna (ja, alla) sålde allt de ägde och delade allt gemensamt den första pingsten... de utrotade rikedom och fattigdom i ett slag. Detta var inte bara en "Jerusalemföreteelse" som andra församlingar inte praktiserade, kyrkohistorien vittnar om att majoriteten av församlingarna de första 200 åren praktiserade egendomsgemenskap (se t ex http://www.christarchy.com/profiles/blogs/early-christian-teaching-on).

    Jag vill ha en sådan pingst igen! Dock vet jag att det kan gå utför tills man har det omvända problemet: att man bara bryr sig om den ekonomiska delen av pingsten och inte den karismatiska. Vi behöver andegåvor likaväl som egendomsgemenskap, under och tecken likaväl som fattigdomsbekämpning. Jag vill återuppväcka HELA pingsten, inte bara en del av den. Det är detta jag ska skriva om på den nystartade bloggen http://helapingsten.wordpress.com/ framöver. Läs också David Åhléns blogg http://operationovresalen.blogspot.com/ som manar till en karismatisk förnyelse som innebär både helande och ekonomisk utjämning.

    SvaraRadera