torsdag 28 maj 2009

Önskesång o sopplunch 28 maj

Idag har vi haft terminsavslutning för våra Torsdagsträffar. Ett 40-tal personer samlades.
Anna-Lena inledde samlingen med en andakt och sen fick vi god soppa som Lotta tillagat. Inga hade bakat en härlig kaka till kaffet och alla lät sig väl smaka. Vi hade en fin gemenskap runt borden.
Därefter följde önskesången. Det var sommarsånger på sångbladet och vi sjöng bl.a.
"O, store Gud", och "Det stod en blomma". Avancerat blev det då vi sjöng 3-stämmigt i en sommarsång: "Sommarn är härlig". Duktiga sångare har vi på Torsdagsträffen som klarar detta. Sångtimmen gick fort och vi avslutade vår termin med att sjunga terminsavslutningarnas mest traditionella psalm, "Den blomstertid nu kommer".
Våra döva vänner var med också idag. De är alltid lika fint att få ta del också i den gemenskapen och vi känner stor tacksamhet till de dövtolkar som reser från Stockholm för att hjälpa oss. Tack Gunny och Rakel, och tack också till dövpräst Stefan, som också alltid finns med och hjälper till.
Det var flera som besökte oss för första gången denna dag, det är alltid lika roligt att se nya människor komma.
Vi tackar Gud för de fina tillfällen vi fått under torsdagarna att föra ut evangeliet också till dem som besöker oss dagtid. Vi ser fram emot hösten och hoppas på en god uppslutning vid våra dagträffar.
Avslutar detta med att citera en av de sångverser som önskades idag:
Var dag är en sällsam gåva,
en skimrande möjlighet.
Var dag är en nåd dig given
från himlen, besinna det.

Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar