söndag 19 april 2009

Noa o alla djuren!

Än en gång, en härlig familjegudstjänst. 110 pers fick dela en timme med Noa och alla hans djur. Alla djuren var mycket duktiga att sjunga. Som vanligt var Torsdax-barnen i topptrim.De sjunger så man rycks med i sången.
"De sjungande änglarna" gjorde succé med lejonsången, "The lions sleeps tonight". Duktiga tjejer som körade och Jenny var helt ljuvlig solist, vilken vacker röst den flickan har.
Ungdomsledarna är helt suveräna. Erik som Noa, med vatten i stövlarna och Nisse som håller ihop det hela, och Guri som vanligt "outstanding" på pianot. En härlig och rolig insats av Jonas som snigel, med ett riktigt hus på ryggen.
I varje gudstjänst kommer budskapet fram klart och tydligt, så också idag. Åke talade om folket på Noas tid som såg mer på sig själva än på Herren, så floden måste komma med översvämning som följd. Åke ställde frågan och jämförelsen med vår tid. Hur är det idag: Ser vi mer till oss själva och vår egen förmåga, än till Guds möjligheter?
Själv kom jag osökt att tänka på en parallell. Gud var tvungen att låta jorden översvämmas....vad är det som sker idag.....isen smälter runt polerna och vattnet stiger snabbare än vad forskarna kunde tro...!!! Det är dags att lyssna till Gud!
Med de tankarna satt jag då ungdomarna avslutade gudstjänsten med underbar lovsång.
Tack alla ledare, barn o ungdomar för vad Ni ger ut i tjänst inför Gud!!
Karin E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar