söndag 26 april 2009

En välsignad söndag i Herrens gårdar!

Idag blev det en "heldag" i kårgemenskapen. Vi hade avslutning på vår bönevecka. Dygnet runt har vi bildat bönekedja sedan förra söndagen. Förmiddagsgudstjänsten blev en mäktig manifestation av att Gud verkar mitt ibland oss.
Före gudstjänsten hade vi "rekrytupptagning". Tre av våra vänner vill gärna bli soldater och antogs därför som rekryter under en förberedelsetid.

Inför gudstjänsten var lokalen fylld av förväntansfulla människor, och ingen väntade förgäves för Gud var där. Vi hade idag besök av FA-s ledare i Sverige Vic o Ros Poke. I gudstjänsten fick vi ta del av sång o musik, många fria vittnesbörd om Guds kraft o makt och vad som hänt under veckan som gått. Vic talade mycket starkt över bibelordet "Kom till mig alla som är tyngda av bördor, så skall jag ge Er vila". Ungdomarna ledde i lovsång och många uppsökte böneplatsen. Gud var mycket nära!

Efter gudstjänsten hade vi gemenskap kring kaffeborden och som alltid många nya människor att lära känna.
Så var det dags för "kårsamling". Vic talade till Uppsalakåren och gav oss en mäktig utmaning. Vi ska gå vidare i visionen. Kårsamlingen avslutades med att vi samlades runt våra ledare i förbön för dem.

På kvällen hade vi sånggudstjänst i S:t Maria kyrka i Stenhagen. Vi har bett mycket för Stenhagens folk och det känns så fint att få komma dit ut med evangeliet.
Vi hade fin glädjefylld gudstjänst. Även där gav oss Vic allvarsord, och uppmanade oss att se på hur vår relation till Gud ser ut. Ros gav oss sitt vittnesbörd och Jubal sjöng ett stort antal sånger, Malin o Mathilda sjöng duett, Seth spelade dragspelssolo och Diana spelade flöjtsolo.
Vi tackade Gud för en underbar dag och avslutade dagen med att sjunga:

Vi marscherar fram i Guds namn.
Herren leder oss, Han för oss fram.
Striden är Herrens, segern är vår.
Vi marscherar fram i Guds namn.


"Uppsala för Kristus!"

Karin E.

2 kommentarer:

  1. hej allesammans!
    kul att se eran blogg.later som om ni har det underbart.
    blessings!
    veronica wahlström

    SvaraRadera
  2. Yes. det är kul :) /Åke

    SvaraRadera