söndag 11 september 2011

Kulturnatten i Uppsala 2011

Kulturnatten 2011


Kåren öppnade sina dörrar för Uppsalas invånare även denna kulturnatt.

Vi startade med att hornmusikkåren spelade på gatan utanför kårlokalen.

Denna gång hade vi Herrens förmaning att vara skillnaden. Vad menar du med skillnaden undrar du kanske. Jo, skillnaden från världens larm. Hela Uppsala var ute och underhöll med musik och larm och vi hade fått tilltal att Frälsningsarmén skulle vara en lugn plats i detta brus av ljud, en plats för andakt och stillhet. Vi skulle vara plats för ett annat rike , Guds rike. Vår uppgift var inte att underhålla , vi skulle vara ett ställe där man kunde möta Gud.


Vi ställde ut ett bord på gatan framför lokalen där vi delade ut information om Alpha kurser och biblar för den som ville ha. När folket kom strömmande på trottoaren så måste man då sakta in för att vi stod ju där vid detta bord som ett farthinder.

Det fantastiska var när vi sade ”välkommen in” så gick 90% av dessa personer in på Frälsningsarmén lokal. Vi tror att ca 400 personer var inne denna kväll.


Vårt café var öppet med servering och i kyrksalen med dunkel belysning var det vacker musik av kårens duktiga musiker. Det var flöjt , fiol, kornet solon som spelades med Guri vid flygeln. Våra ungdomar sjöng lovsånger och AnnaLena höll en andakt.


Många besökare sa att dom upplevde en fantastiskt kväll och en stark Gudsnärvaro.


Vi tackar alla som var med, många serverade i kafét och flera ansvarade för musiken etc. Vi hade många fina samtal denna kväll och budskapet om Jesus kom Uppsalaborna till dels denna kulturnatt. Vi känner alla att det var ett bra sätt att sprida evangeliet på och vi är mycket tacksamma till Gud för denna kväll


//Åke








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar