söndag 5 september 2010

BYGGET UPPSALA 3 - 5 september





Konferensen "Bygget" i Halmstad har under 6 år varit till rik välsignelse och inspiration. När vår kår därför blev erbjuden av "Halmstadskåren" att få stå som arrangör för "Bygget, Uppsala" så var vi glada över förtroendet.
Konferensen startade på fredagen med ett inspirerande upptaktsmöte där Eva-Marie och Markus Kilagård berättade om visionerna med "Bygget".

Eva-Marie och Markus Kilagård

Under eftermiddagen hölls därefter det första seminariet, föreläsare var Hans Weichbrodt. Vid kvällen gudstjänst stod Hans också för förkunnelsen. Han talade om vikten av syndabekännelse för att kunna stå i frihet. Vi fick också en lektion i "den ondes strategi" och nödvändigheten av att ha vapenrustningen i gott skick och på plats. Det var tunga och svåra ämnen som Hans på ett mästerligt sätt fick oss ta till oss genom sin fängslande och även roande berättarteknik.
Under Lördagen hölls två seminarier. Det första av Daniel Viklund som talade över ämnet: "Vad är Sann Salvationism?" Daniel tog fram flera viktiga punkter som kännetecken på Salvationism. Han fick oss att se Frälsningsarméhistorien, William Booths visioner och Frälsningsarméns sångskatt med bibliska ögon och vad de har för betydelse för oss i vår tid. Frälsningsarméns grundkallelse står fast, och vi tror att Frälsningsarmén är upprest av Gud för att gå vidare i visionen.
Eva-Marie och Markus Kilagård, ansvarade för eftermiddagens seminarium och kvällens gudstjänst. Seminariet behandlade ämnet Församlingsbyggande, tillväxt i Guds rike och att vinna människor för Jesus.
Deras inspirerande och övertygande sätt att vittna om vad Jesus gör i vår tid och vikten av mål och visioner blir så trovärdigt då vi också kan se resultatet i Halmstads kår som de ansvarar för, en kår som på 6 år fyrdubblat sitt medlemsantal. Gud verkar när vi står helhjärtat till hans förfogande.

Konferensen avslutades med söndagens gudstjänst. 220 personer hade kommit för att delta. Daniel Viklund sjöng solosången "Vår värld för Gud" på ett mäktigt berörande sätt. Sången handlar på konkret sätt om det uppdrag vi fått av Gud. Musikkåren spelade och Kören sjöng "Låt Hans ord i våra liv få bli en lovsång".
Daniel predikade med utgångspunkt från Paulus försvarstal inför Konung Agrippa. Han talade om hur Gud utväljer och utrustar människor till tjänst i Guds rike, en tjänst som många gånger är mycket tuff och svår, men ändå ger så mycket av glädje och tillfredsställelse.
Kören avslutade konferensen med att sjunga sången "Tempelbygget".











Lovsången har flödat i alla gudstjänster och många människor har kommit till böneplatsen för att be och få förbön.

Vi som har varit med är tacksamma till Gud för vad vi har fått ta del av under konferensen och känner stor inspiration för att gå in med ännu mer iver för att tjäna i Guds rike.

Text : Karin E. Foto: Åke Ni

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar