måndag 7 juni 2010

Vi växer igen!

Vilken glädjefest vi hade på Frälsningsarmén i Uppsala på Nationaldagen! Vi hade förmånen att få hälsa Ruby Hansen välkommen som civilmedlem. Rosalie Stork-Sundberg och Madeleine Hansen invigdes till frälsningssoldater.
Kårledare Anna-Lena Hjerpe förrättade invigningen och predikade över ordet. Fanjunkare Karin Eriksson stod för mötesledningen. Guri Nilsson och ungdomarna ledde i lovsång som förde oss fram inför tronen.
Rosalie gav som sitt vittnesbörd sången "På Dig min Gud förtröstar jag!" Madeleine läste en dikt som starkt berörde våra hjärtan. Robert Sundberg spelade ett kornettsolo som en uppmuntran till sin fru som blivit soldat och fanjunkare Åke Nilsson hälsade de nya medlemmarna välkomna.
Budskapet gick som en röd tråd genom hela gudstjänsten: "Vi måste bli medvetna om hur värdefulla vi är".
Ungdomarna sjöng: "Du är älskad av Gud som Hans ögonsten!", och Anna-Lena talade över Jes.: 43 "Ty du är dyrbar i mina ögon!" Kören sjöng om tempelbygget där varje sten är unik.
Vid avslutningen av mötet var det många som sökte sig fram till böneplatsen.
Gudstjänsten avslutades med att vi påmindes om nationaldagens firande och behovet av Gud i Sverige. Som avslutningssång sjöngs: "Sverige för Gud!"
Vi tackar Gud för en växande församling!
Karin E.



Madeleine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar