söndag 16 maj 2010

Söndagen den 16 maj

Dagens gudstjänst ansvarade Guri och undertecknad för.

Gudstjänsten präglades av lovsång. Sångerna handlade om det levande vattnet och källan som är Jesus.

Johanna Marstorp på piano och Mathilda Nilsson på fiol spelade Ave Maria.

Predikan handlade om vår egen bild av oss själva kontra den bild som Gud har av oss. Vi har ju många ursäkter för att inte vara i Guds vilja, att man gjort saker som man skäms över och ångrar.

Det finns exempel i Bibeln på de stora männen som Moses, David och Paulus som också gjorde stora misstag. Moses slog ihjäl en man, David begick äktenskapsbrott och även mord, Paulus förföljde de kristna. Men Gud kallade ändå dessa män och Guds nåd drabbade dem till omvändelse och de blev mycket använda av Gud.

Nu har vi kanske inte gjort just sådana saker, men vi låter andra mindre saker göras så att vi inte söker Guds vilja. Men vi skall alltid veta att Gud ser på oss i nåd och kärlek och han vill att vi ska komma in i den plan han har för oss.

Vi kan alltid frimodigt träda fram inför Gud och söka Herrens vilja. Faran är bara att se för mycket på sig själv och för lite rikta vår blick till Jesus. Låt oss inte fastna i det som har varit utan resa oss upp och gå vidare i livet och söka vad Herren vill med våra liv.

Försök att se på dej själv som Gud ser på dej - med kärlek och nåd.

/Åke Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar