måndag 28 december 2009

Julens budskap



Julens budskap är om en gåva som Gud ger oss alla. Gåvan är Honom själv. Det Gud gör är det otroliga att Han, som är Skaparen, går in i det som Han själv har skapat . Det skulle i våra ögon vara lika med att en konstnär som målar en tavla kliver in i sin tavla.

Varför gör Gud detta? Varför går Gud in i något som så till den milda grad begränsar Honom som det är att vara en människa? Svaret är: endast på grund av hans kärlek till oss. Många fattar inte hur stor kärlek Han har till oss människor, det är många som ser Gud som en sträng Gud. Men då har man inte fattat vem Gud är.

I jul tid så är det lätt att hantera Jesus, detta troligtvis på grund av att julen förknippas med Jesusbarnet. För många så är Jesus som ett litet barn, gulligt och ofarligt. Men det är faktiskt samma Jesus som drev ut köpmännen från Templet, som spred evangeliet om nåden, om himmelriket och som offrade sig på ett kors för dej och mej. Samma Jesus som sa att han är ljuset och den enda vägen till Gud Fadern.

Men Gud gjorde det omöjlig i våra ögon, Han gick in i det skapade, i det synliga, men han gick längre, han fortsatt in i döden och befriade oss i från våran skuld och synd inför för Gud och uppstod.

Men han gick längre än detta. Han kommer in i oss och förändrar vårt sinne. Detta så att vårt sinnelag blir det som Gud har tänkt sig. Detta sjunger vi i sången ”Att bli lik Jesus”
Det är julens budskap, att Jesus kom till oss för att göra oss fria och att vi skall få full gemenskap med Gud.

/ Åke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar