måndag 10 september 2012

Sommaren går mot höst



Mycket har hänt sedan någon sist skrev i dagboken. Vi har upplevt en regnig sommar, men i Guds rike har det funnits mycket av sol, värme  och glädje. Här kommer en liten sammanfattning för tiden som gått sedan sist.
midsommarafton träffades vi vid scoutstugan i Nåntuna och hade en mycket rolig och trevlig eftermiddag tillsammans. Det var klädning och resning av midsommarstången, sill o potatis, dans kring stången, 5-kamp,  grillning och  andakt.


Under Juli månad hade vi gudstjänsterna tillsammans med Korskyrkan och Baptistkyrkan. Det är fint att få dela  gemenskapen med våra troende vänner och känna att vi tillsammans står upp för det gemensamma målet "Uppsala för Kristus!"

I augusti hölls det också detta år, under en vecka, ett "dagkollo" vid scoutstugan för barn som kommer från Stenhagen. Det var en god grupp barn och både föräldrar och barn var tacksamma över att barnen fick komma ut från stan och delta i en mängd olika aktiviteter i skog och mark. Flera av dessa barn har nu börjat i vår scoutverksamhet i Stenhagen.

Den stora höstupptakten för vår del var konferensen
  "Bygget Mälardalen".
C:a 200 deltagare var anmälda men många kom också bara vid något tillfälle. Vi höll till i Korskyrkan i Uppsala. Under konferensen var flera seminarier och gudstjänster. Det fanns speciella möten för ungdomar och även samlingar riktade till pensionärer.
Talare och seminarieledare vid konferensen var Rut och Peter Baronwsky, Magnus Davidsson, Nils-Erik Karlsson, Roger Larsson, Ingrid Lindberg, Joakim Lundqvist och Marie Williermark.
På lördagseftermiddagen hölls Kadetternas välkomstmöte. De 8 nya kadetterna utstrålade stor glädje och inspiration och vi tackar Gud för människor som så helhjärtat ställer sig till Guds förfogande.
Temat för konferensen var "Rustad för att rädda", och vi som var där fick ställa oss inför storheten och allvaret i vår tjänst för Gud. Vi tackar Gud för mäktiga budskap och tilltal som gavs under dessa dagar.
Vår speciella kallelse aktualiserades genom ett tal som vi fick ta del av. Talet var skrivet av William Booth och är mycket angeläget för dagens Frälsningsarmé. Läs gärna detta här 



Nu har vi kommit in i september och samtliga grupper har kommit igång med sin verksamhet.
Under den gångna helgen hade vi många besökare i vårt Tempel. På Lördagen var det Kulturnatt.
Oerhört många olika kulturella aktiviteter är igång under ett dygn och stadens gator är fyllda med människor. Även vi i Frälsningsarmén brukar delta i Kulturnatten. Vi inbjöd i år till sång och spel med Frälsningsarmén, Musikkåren spelade utanför på gatan och i den efterföljande samlingen var det sång och musik av kören, och flera solister. Vårt kafé var öppet hela kvällen. Drygt 200 personer sökte sig in till oss och fick del av det evangeliska budskapet. Flera uttryckte att det var skönt att komma in till oss från all högljudd musik på gator och torg.

På söndagseftermiddagen hade vi en sång och musikgudstjänst. Temat var William Booth, detta med anledning av att det i år är 100 år sedan grundläggaren befordrades till härligheten. Nils-Erik Karlsson ledde mötet och berättade om William Booth. Vi sjöng och spelade sånger från den första tidens Frälsningsarmé. Många greps av budskapet och böneplatsen omringades vid avslutningen av mötet.
Vi ber att Gud ska vara med oss fortsättningsvis och att vi tydligt ska kunna se vår kallelse.
Vi vill vara  "Rustade för att rädda!"
/Karin