söndag 27 november 2011

1-a advent


Idag har vi firat en fin adventgudstjänst. "Upp alla portar för Kungars Kung" var hälsningen i början av gudstjänsten. Kören inbjöd alla att delta i den härliga sånghälsningen.
Kommendör Majvor Roos läste om Jesu intåg i Jerusalem.
Hornmusikkåren spelade vackert "Det susar genom livet strid"
Marie Lyredal avgav sitt vittnesbörd och gav en speciell hälsning från himlen. Hon och en annan av våra medlemmar hade en kväll sett ett starkt ljussken på himlen över vår kår, och en stor ängel som beskyddande höll ut händerna över huset och budskapet var "ni ska inte vara oroliga"!
Gud verkar än idag.
För 5 år sedan hade vi invigning av vårt nya Tempel och idag fick vi ge vårt tacksägelseoffer till Gud för det nya huset och för vad Gud gör i vår kår. Vi tackar Gud också för stor offervilja denna dag.
Kören sjöng sången "Gå Sion din Konung att möta", varefter vi fick lyssna till kommendör Rolf Roos som predikade över ordet, "Den som vill vinna sitt liv, han ska mista det, men den som mister sitt liv för min skull han ska vinna det!!. Talet inleddes med sången "Om jag ägde allt men icke Jesus, vore livet värt att levas då?" Vi har ett val att göra vilket liv väljer vi?
Gudstjänsten som leddes av Anna-Lena Hjerpe avslutades med att vi gemensamt sjöng: "Jag vill upphöja Dig Gud!"

måndag 21 november 2011

Familjegudtjänst 20/11

Gud är Ljus
Detta är rubriken över familjegudtjänsten. som leddes av Magdalena Granholm mfl.
Lena välkomnade alla mötesbesökande och vi upplevd en ljus högtidstund.


Åke

tisdag 1 november 2011

Kommendör Marie Willermark på besök i Uppsala

Vi i Uppsala hade glädje att dela närmast hela dagen med Marie Willermark.


Mötet kl11.00 började med lovsång under Guri Nilssons ledning och kören sjöng några sånger.


Det var mycket inspirerande att höra många vittnesbörd över vad Guds ingripande . Flera vittnade om Guds helande när sjukdom hade inträffat.


Mari talade över det bibelord som omtalade om Gideon och den strid han stod i . Att från att vara 33.000 man att tillslut stå med 300 man att gå ut i striden och att bara lita på att allt ligger i Guds hand.



Maria talade över vikten att våga lita på Gud och att skala bort saker i våra liv. Att låta Gud styrka oss på det vi är svag i och att inte bara låta Gud styrka oss på det vi redan är stark på. Att även lita på Gud och att höra vad Gud säger och lyda hans råd. Allt detta gjorde att Gideon vann en strid mot en tillsynes övermäktig fiende.


Efter möte så kunde alla som vill äta soppa och umgås i vår trevliga miljö.


Vi fortsatte därefter med undervisning av Marie. Marie gick ut från Uppsala kårs behov och tankar.


Vi avlutade dagen med att be över de strategiska områden som kåren i Uppsala har.



Vi tackar Marie att hon besökte oss och att alla som var där upplevde en välsignelse från Herren


Åke