söndag 9 oktober 2011

Ta flyget till pärleporten


Vilken härlig stund av glädje i Guds hus idag. Familjegudstjänst när det är som allra bäst. Behållning för både liten och stor. Skratten var många men budskapet var klart och tydligt i centrum: Hur kommer man in genom Pärleporten?

Vi hälsades vid kyrktorget välkomna av "personalen på flygplatsen". Alla fick en fin biljett och vi fick först vänta i "gaten" tills planet skulle avgå.De vackra och väluniformerade flygvärdinnorna kontrollerade sedan våra biljetter och vi fick inta platserna i första klass, den helt rökfria avdelningen.
Väl på plats fick vi tydliga säkerhetsinstruktioner, av flygvärdinnorna om hur vi skulle bete oss ombord. Händerna skulle vara fria att höjas vid lovsång och knäppas vid bön. Handväskan skulle stå under stolen men inte längre bort än att man kunde ta fram sin plånbok inför kollekten. Vid fara eller oro under färden skulle händer lyftas och svar och ledning inväntas från Den Helige Ande.

Det nya TORSDAX gänget sjöng både vackert och engagerat flera sånger med stor glädje, så det tog tag i hjärtat. Ett särskilt tack till de nya ledarna Malin o Lotta, som kommit som svar på bön

Så kom dagens predikan som handlade om hur man kommer in genom Pärleporten. Malin Hjerpe sökte olika lösningar på problemet, Går det bra med pengar...., VIP-biljett...eller fina kläder? Nej, porten förblev stängd.

Ett av himlens sändebud kommer då och förmedlar sanningen:
Rom. 10:9 Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Herre och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, då blir du frälst.
Så enkelt är det att komma in i Guds rike, om du bekänner den uppståndne Jesus, som Herre i ditt liv, kommer porten att öppnas för dig!


Efter flygturen bjöds vi på korv och kaffe i Bistron.

Tack alla duktiga barn, och Tack alla ungdomsledare Ni utför ett så viktigt arbete. Önskar Er alla Guds välsignelse!
Karin E.

onsdag 5 oktober 2011

Samtal med Euparlamentariker


Frälsningsarménkåren i Uppsala och Kommendör Marie Willermark har tillsammans fått ett samtal med EU-parlamentarikern och prästen Cecilia Wikström. Sammanfattning av mötet kan Du se om du klickar här