söndag 25 september 2011

Söndag 25 sept 2011

Enhet i Kristus!
Ännu en högtidsstund i Guds hus, fick vi uppleva denna söndag. Hornmusikkåren inledde med att spela en marsch. Åke ledde gudstjänsten och inbjöd oss till att prisa Herren i psalmen: "Helig, helig helig är Herren Sebaot". Diana läste bibelordet och bad. Söndagsskolbarnen sjöng "Bygg inte hus på en sandig strand".
Därefter följde en speciell "konfirmationsvälsignelse" för Felix. Vår kårledare Anna-Lena talade till Felix och vi bad för honom och familjen. Han fick ett eget bibelord: "Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i Din hand". Därefter sjöng " Felix faster och farbror, Cissi och Lars en sång direkt riktad till Felix: "Du vet väl om att Du är värdefull!" Vi upplevde att Gud var mycket nära och berörde våra hjärtan.

Vi fick lyssna till vittnesbörd av Michel Hjerpe och hans far som var på besök med anledning av att Michael just denna dag fyllde 50 år.
Predikan hölls av major Margareta Andersson på temat: Enhet i Kristus. Hon utgick från bibelordet Joh. 17:18 och talade om vikten av att vara ett i Kristus, samt att ha en trygghet i att veta att Jesus själv ber för oss.
Lovsångarna sjöng och några kom fram till böneplatsen.
Gudstjänsten avslutades med sången "Jag vet att min Jesus går med!"

I samband med det efterföljande kyrkkaffet hölls "Öppet hus"
för möjlighet att få uppvakta Michael på hans 50-årsdag.
En glad 50-åring

måndag 19 september 2011

Söndag den 18 sept. 2011

"Låt ingen lägga ok på dig!"

Frihet i Kristus, predikades av Eva Lindell på kraftfullt sätt vid söndagens gudstjänst. Vi firade en fin gudstjänst tillsammans, och upplevde en stark Gudsnärvaro. Britt-Marie Rundlöf läste inledningsordet och lovsångarna sjöng och berörde med sin sång. Seth och Karin sjöng "Herre led mig dag för dag" och därefter följde flera vittnesbörd.
Mikael o Seth spelade Amazing grace på kornett och dragspel. En duettsång som många tog till sig med stor värme var sången med det sanna budskapet, "Gud har omsorg om dig"! Det var Guri och Mikael som sjöng den sången.
Många sökte sig till böneplatsen i avslutningen av gudstjänsten.
/karin