söndag 26 juni 2011

Midsommarfirande i Nåntuna




I år igen så firande kåren i Uppsala midsommar i scoutstugan i Nåntuna.


Vi var ca 50 stycken samlade och började enligt traditionen med inlagd sill och potatis och avslutade med jordgubbs-gräddtårta. Michael Hjerpe spelade dragspel och ledde dansen runt midsommarstången tillsammans med Anna-Lena.


Vi delade upp alla samlade i lag och hade 5 kamp, denna vanns av laget PRO.

Samlingen avslutades med en andakt av Anna-Lena Hjerpe. Efteråt så var det grill kväll.


Vi får önska alla en god och välsignad sommar.


/Åke


Se Bilder:




De som inte dansade !



De som dansade !

och några bilder till från Karin







måndag 20 juni 2011

Jesus sa att han är vägen

Att sjunga lov till Herrens ära, är befriande; att vända sig till Herren och lyfta upp Hans heliga namn är befriande för ande, kropp och själ. Det var i denna atmosfär mötet den 19 juni var i. Lovsången öppnade upp för Ordet och sätter Jesus i centrum för alla som är närvarande.


Michael Hjerpe talade över något som bör bekymra oss, det är dels Svenska kyrkans ledning som svarar den Etiopiska kyrkan angående varför Svenska kyrkan nu viger samkönade par, med begrundelsen att någon baptistförsamling redan gör det! Mikael drog parallellen med när Gud konfronterar Adam varför han åt av den förbjudna frukten. Adam svarade: ”Kvinnan som du givit mig, hon gav gav mig av trädet, så att jag åt” (1 Mos 3). Adam skyller på någon annan, på samma sätt som Svenska kyrkans ledning nu svarar den Etiopiska kyrkan...


Det andra som bör bekymra oss är att så få i Svenska kyrka tror på Jesus och att han är Guds son och är vägen.


Vi får inte mista fokus på att Jesus är den som är kyrkans huvud och han är det sanna vinträdet som vi skall vara fäst vid.


Jesus sa att han är vägen, alla andra är tjuvar. Vi måste ta detta på allvar.


Låt oss be att vi har rätt fokus, vi ber för att förnyelsens ande skall blåsa över oss alla.


/Åke

måndag 13 juni 2011

Pingst i Uppsala


Pingstdagens gudstjänst var välbesökt. Till glädje var det flera nya ansikten att se i gudstjänstlokalen. Anna-Lena ledde mötet, Guri ledde församlingen i lovsången med Jonas Brandvik, Hanna Beckman och Mathilda Nilsson.


Det var flera som vittnade i mötet om vad Jesus har gjort i deras liv och om vikten att vara uppmärksam och tacksam, om att känna tryggheten i tron på Jesus, om att inte tappa fokus på Jesus och Guds plan för ens liv.


Leif Bergström talade över Pingstens budskap och om den helige Andes verk bland oss.

Han utgick från 2 Korinterbrevet och talade över Andens gåvor, om att låta sig ta emot Anden och att ta emot de gåvor som Anden har utlovat.


Lovsången denna pingst upplevdes verkligen ha öppnat upp för Ordet och för Guds Ande.


Leif inbjöd till förbön och att vi återigen kan bli döpta i den Helge Ande.


Mötet avslutades med att många var fram till förbön för att återigen ta emot Den Helige Andes välsignelse och smörjelse.


Vi som var där upplevde verkligen att Gud var närvarande på ett speciellt sätt och att Gud har en plan för Uppsala kår.


/ Åke

fredag 3 juni 2011

Konsert Frälsningsarméns barnkör och ungdomsmusikkår från Canterbury

Det var konsert med en ungdomsmusikkår från Canterbury och Frälsningsarméns barnkör den 31 maj.
En grupp med glada och trevliga unga och äldre personer från Canterbury var och besökte oss i Uppsala. Vi fick höra mycket bra brass musik och sång av våra vänner från England. Det var två kornettsolo av Fred Åberg, för övrigt fick vi höra spel på sandpapper (en duett), flöjtsolo och saxsolo av dessa unga. Uppsala Singing Angels och Torsdax förgyllde även denna kväll.

Det är alltid kul att kunna känna en sådan gemenskap över landgränserna, detta är en härlig FA familj vi är med i.








/Åke

Söndag den 29 Maj

Gudstjänsten den 29 maj präglades åter av lovsång, Guri ledde lovsången med några av kårens ungdomar. Åke läste från Joh 15 kapitel om att Jesus är vinträdet och att vi är grenarna. Om att vi skall bära frukt, frukt som består. Även om att vi skall älska varandra, för det är detta bud som Jesus har har givit oss att följa. Mikael Hjerpe talade mycket starkt om församlingens funktion och vikten av att se församlingen som en levande gemenskap i Kristus. Efter detta samlades kårens medlemmar till kårsamling, och hade samtal om att vara med i en bönegemenskap i bönegrupper.

/Åke