fredag 25 juni 2010

Midsommar vid scoutstugan i Nåntuna



För första gången på många år kom en inbjudan till midsommarfirande i kårens scoutstuga.
Efter en veckas dagkollo i kårens regi blev det bestämt att man skulle inbjuda barnen deras familjer och kårens folk till firande. Ett 50-tal personer kom till stugan kl 12. Först blev det blomplockning och klädning av stången.



I köket var det full aktivitet

så att vi alla kunde få en god silllunch. Alla lät sig väl smaka.


Så blev det dans kring midsommarstången, tipspromenad och femkamp.

Vid femtiden höll Ann-Lena en sommarandakt och en del gäster åkte hem efter en trevlig dag i gemenskap vid scoutstugan. Senare under kvällen kom fler gäster och man fortsatte med grillning, varpa och andra aktiviteter.
Ett stort TACK till Anna-Lena med team som ordnade detta trevliga firande.
Karin


tisdag 22 juni 2010

Sommarkollo

Nu har vi sommarkollo i vår scoutstuga i Nåntuna - 26 härliga barn och 7 ledare. Barnen kommer från olika stadsdelar i stan, har olika bakgrund och nationaliteter, men det vi ser hos oss nu det är att leken kan förena.
Vi målar tröjor, spelar fotboll och brännboll. Vi går olika naturstigar och det kommer så småningom att bli "vattenkrig" i solskenet. Vi jagar också en del mygg under tiden! Solen lyser över oss och vi har det jättekul tillsammans!
Vi kommer att vara tillsammans i fyra dagar, och för dem som vill så kommer det att vara midsommarfest på midsommarafton. Vi som jobbar och har förberett detta säger alla ett STORT tack till Gud för möjligheten att få vara med.

/Anna-Lena

måndag 14 juni 2010

En kväll med två evangelister




Söndagkvällen på Frälsningsarmén i Uppsala var något extra!

Kåren hade besök av pastor Stanley Sjöberg och kårens egen evangelist Roger Larsson. Vi fick höra sång av Anders Eriksson och Göran Peterson som sjöng en hemlandssång av Einar Ekberg, ackompanjerad av Guri Nilsson på flygel. Vår kör Jubal sjöng två sånger och musikkåren spelade.




Stanley talade över Jesu återkomst och det allvar som det innebär att leva i den tid som vi nu lever i. Han talade med skärpa och lyfte fram att Jesus snart skall komma tillbaka.
Stanley talade även om sambandet mellan den kristna församlingen och Israels folk. Han lyfte fram det faktum att judarna samlas i sitt utlovade land, Israel, och det är ett tidens tecken att Jesu återkomst är nära.

Roger vittnade över sin frälsning och kallelse som evangelist. Han talade över att kyrkan inte får förfalla utan vara trogen Guds ord och att det är Jesus som är centrum och inget annat!



Mötet avslutades med inbjudan till förbön.


måndag 7 juni 2010

Vi växer igen!

Vilken glädjefest vi hade på Frälsningsarmén i Uppsala på Nationaldagen! Vi hade förmånen att få hälsa Ruby Hansen välkommen som civilmedlem. Rosalie Stork-Sundberg och Madeleine Hansen invigdes till frälsningssoldater.
Kårledare Anna-Lena Hjerpe förrättade invigningen och predikade över ordet. Fanjunkare Karin Eriksson stod för mötesledningen. Guri Nilsson och ungdomarna ledde i lovsång som förde oss fram inför tronen.
Rosalie gav som sitt vittnesbörd sången "På Dig min Gud förtröstar jag!" Madeleine läste en dikt som starkt berörde våra hjärtan. Robert Sundberg spelade ett kornettsolo som en uppmuntran till sin fru som blivit soldat och fanjunkare Åke Nilsson hälsade de nya medlemmarna välkomna.
Budskapet gick som en röd tråd genom hela gudstjänsten: "Vi måste bli medvetna om hur värdefulla vi är".
Ungdomarna sjöng: "Du är älskad av Gud som Hans ögonsten!", och Anna-Lena talade över Jes.: 43 "Ty du är dyrbar i mina ögon!" Kören sjöng om tempelbygget där varje sten är unik.
Vid avslutningen av mötet var det många som sökte sig fram till böneplatsen.
Gudstjänsten avslutades med att vi påmindes om nationaldagens firande och behovet av Gud i Sverige. Som avslutningssång sjöngs: "Sverige för Gud!"
Vi tackar Gud för en växande församling!
Karin E.



Madeleine