söndag 30 maj 2010

Musikfest


Lördagen den 29 maj.
Så hade Uppsalakåren en fantastisk fin stund i toner, musik och sång med besök av Söderkårens musikkår från Stockholm samt Patricia och Kenneth Downie från England, närmare bestämt Winchester i södra England. Musikkåren spelade musik som var skriven av Kenneth. Det var en fantastisk upplevelse att höra dessa harmonier som Kenneth skapade tillsammans med musikkåren.

Patricia och Kenneth spelade även piano och sjöng; allt detta på en hög nivå. Det var mycket fint att möta dessa Herrens ödmjuka tjänare. Uppsala-kårens kör Jubal sjöng mycket bra under Guri Nilssons ledning.

Det var en kväll som man sent skall glömma.

/Åke




Torsdax avslutade med Pelle Svanslös





Torsdax har nu avlutat vår terminen.
Vi avslutade med en Pelle Svanslös-vandring i Uppsala. Magdalena Granholm ledde barnen på en jättespännande vandring genom Uppsalas gränder där Pelle Svanslös-äventyren utspelade sig.
När vi kom till Domkyrkan så var det tårtkalas med 3 jättefina katt-tårtor och lekar.
Tack till alla ungdomsledare som har hjälpt till denna vår.
Vi ser fram mot nästa termin!

Gud välsigne alla barnen!

/Åke
Magdalena berättar

Åsgränd



Tårtfest

söndag 23 maj 2010

Pingstdagen 2010

Denna pingstdag fick vi vara med om en mycket "stark" gudstjänst då vi upplevde att Gud verkligen fanns mitt ibland oss. Anna-Lena Hjerpe var mötesledare och Maria Smeds, duktig lovsångsledare och pianist ledde oss alla fram inför tronen och öppnade upp gudstjänsten med bön och lovsång.
Maria sjöng också ett par solosånger. Den andra sången, som hon skrivit själv, handlade om vår uppgift att ge vidare till alla människor vad vi fått som gåva av Kristus, och att se att verkligen alla har ett eget värde samt att kunna förmedla detta till dem som själva inte vet om det.
Sången grep tag om våra hjärtan och jag tror att vi alla ställde oss frågan: Hur gör jag? Ger jag vidare det som Jesus gett mig? Går jag förbi eller ser jag de behövande jag möter som Guds skapelser?
Michael Hjerpe förkunnade ordet som också det handlade om att ge ut. Gud har lovat att vi ska få allt vad vi behöver, vi kan känna oss trygga i det. Gud ger t.o.m. i överflöd om vi ger ut av det som vi fått av honom. Vi får ge ut av våra gåvor, våra talanger, våra ekonomiska tillgångar, allt detta har vi ju fått av honom för att ge det vidare och Herren kommer själv att se till att vi har det vi behöver.
Säkert fattades många viktiga beslut under bönestunden i avslutningen av mötet då böneplatsen fylldes.
Vi tackar Gud för vad vi fick av närhet till Honom i denna pingstdagsgudstjänst.

söndag 16 maj 2010

Söndagen den 16 maj

Dagens gudstjänst ansvarade Guri och undertecknad för.

Gudstjänsten präglades av lovsång. Sångerna handlade om det levande vattnet och källan som är Jesus.

Johanna Marstorp på piano och Mathilda Nilsson på fiol spelade Ave Maria.

Predikan handlade om vår egen bild av oss själva kontra den bild som Gud har av oss. Vi har ju många ursäkter för att inte vara i Guds vilja, att man gjort saker som man skäms över och ångrar.

Det finns exempel i Bibeln på de stora männen som Moses, David och Paulus som också gjorde stora misstag. Moses slog ihjäl en man, David begick äktenskapsbrott och även mord, Paulus förföljde de kristna. Men Gud kallade ändå dessa män och Guds nåd drabbade dem till omvändelse och de blev mycket använda av Gud.

Nu har vi kanske inte gjort just sådana saker, men vi låter andra mindre saker göras så att vi inte söker Guds vilja. Men vi skall alltid veta att Gud ser på oss i nåd och kärlek och han vill att vi ska komma in i den plan han har för oss.

Vi kan alltid frimodigt träda fram inför Gud och söka Herrens vilja. Faran är bara att se för mycket på sig själv och för lite rikta vår blick till Jesus. Låt oss inte fastna i det som har varit utan resa oss upp och gå vidare i livet och söka vad Herren vill med våra liv.

Försök att se på dej själv som Gud ser på dej - med kärlek och nåd.

/Åke Nilsson

söndag 9 maj 2010

Familjegudstjänst 9/5 2010

Temat för familjegudstjänsten var "Bön" och lokalen var nästan fullsatt.

Torsdax/Singing Angels sjöng för oss alla. Barnen hade även ett drama om Daniel i lejongropen och Daniels trofasthet och bön till Gud. Minikören Bumerang sjöng och Diana spelade ett flöjtsolo.

Rubys predikan handlade om bön som är samtal med Gud, och ger en stark relation till/med Gud.

/Åke

Drama



Bumerang



Mathilda sjunger solo

Ruby predikar

torsdag 6 maj 2010

Efterdyning av TV-gudstjänst


Jag jobbar till vardags i ett IT-företag. I förra veckan var jag på Svenska mässan i Göteborg på en stor årlig konferens ang IT i hälso- och sjukvården (Vitalis). Vårt företag har som alltid utställning av sina produkter och runt om så har våra konkurrenter sina produkter utställda.
Jag stod där på mässgolvet och samtalade med både den ena och den andra av beslutsfattare i de olika Landstingen. Det kom fram en man som jag känner som en affärsman och som jobbar i ett annat företag. Min bild av honom har alltid varit affärer och affärer och väldigt långt bort från kyrkliga frågor och andliga frågeställningar.

Så när han dök upp så funderade jag ”vad kommer han nu att tala om? Vilka affärer man kan göra och hur man skall göra affärsutveckling och nya kunder etc….”??

Men till min förvåning så öppnade han samtalet med ”Jag såg dej på TV.”
”Jaha”, svarade jag lite trevande och tänkte ”vad kommer nu då”.
Han fortsatte ”Det var bra det du sa”.
Då måste jag tänka efter ” Vad var det jag sa”?

Det jag talade över var det som Jesus sa ” Den som har, han skall få, men den som inte har, från honom skall tas också det han har”. Jag hade utvecklat detta att Jesus menade att den som har Den helige Ande och tagit emot Jesus i sitt inre, skall få mer. Det i motsats till den som har all trygghet i andra saker, t.ex. aktier och fonder, som en morgon skall vakna och upptäcka att det han/hon hade sin trygghet inte är något värt.
Det som tillsynes var mycket värt, är inte värt något, men den som har tagit emot Jesus kommer att få mera av Honom, då till sitt inre liv och mer av den Helige Ande till styrka och kraft.

Min bekanta sa: ”När jag stängde av TV:n så tänkte jag: Jag hörde vad han sa, men har jag förstått det. Efteråt så gick jag och satte mej och skrev ned det som var värt mycket i mitt liv”.

Jag blev så glad att höra att det korta budskapet via TV, fick honom att börja tänka på riktigt vad som är viktigt i livet. Han sa vidare att hans fru hade blivit sjuk och att det hade satt hans tillvaro i gungning.

Jag är så glad att man kan ge någon annan en vägriktning i livet om var man skall finna rikedomen, och att det inte är i gods och guld utan i Jesus och i den nåd som finns i Jesus.

Innan vi skildes så lovade jag att jag skulle ta med honom och hans fru i mina böner. Då sa han: ”Ja, det skulle vara fint om du hinner det”. Jag svarade att ”detta hinner jag alltid”.

Så låt oss be för detta och för denna mans och hans frus frälsning, för Gud har börjat att jobba med honom.

Guds välsignelse

/Åke

söndag 2 maj 2010

2 Maj





Söndagen gudstjänst leddes av Anna-Lena Hjerpe. Denna 2 maj så var det också en samlingshelg för årets konfirmander som skall gå konfirmationsskolan på Ågesta i sommar.

Ungdomarna uppförde en framträdande över berättelsen om David, ”Vad hände efter Goliat?”. Det var både underhållande och talande att se och höra på. Susanne Alnesjö talade över Jeremia och frågeställningen ”Vem skall vara dagens Jeremia som kan gå ut och tala om Gud - är det du?”.

Guri Nilsson ledde oss i lovsången tillsammans med Johanna Marstorp, Mathilda Nilsson och Malin Hjerpe.

/ Åke


lördag 1 maj 2010

Valborg 2010 i Pustnäs



Traditionsenligt firade Frälsningsarmén Valborg vid FA:s scoutstuga i Pustnäs i Uppsala. Scouterna ansvarade som vanligt för detta och ca 2.000 besökare kom från när och fjärran för att uppleva denna tradition. Hornmusiken spelade, Anna-Lena Hjerpe höll vårtalet och enl. tradition så hade Gert Nyberg fackelauktionen. Det var en god stämning och nu kan vi säga att våren är här!

/Åke




Allt folk som kom

Kasen

Guri