söndag 25 april 2010

Södagen den 25 april 2010

Söndagens gudstjänst leddes av Karin Eriksson. Gudstjänsten var andefylld och alla som var med kände Gudsnärvaron .

Anna-Lena Hjerpe talade över Tomas tvivlaren och den kamp som han upplevde i sitt tvivel, men också den styrka som han fick känna när han kom över detta tvivel.

Kören Jubal sjöng och Guri ledde lovsången tillsamans med Maria Smeds och Mathilda Nilsson.

Maria Smeds sjöng en sång som hon själv skrivit text och musik till och ackompanjerade sig själv vid pianot. Mötet avslutades med bön och lovsång och det var många som sökte sig fram för bön och förbön. Flera av de församlade upplevde ett Guds ingripande.

/ Åke

lördag 24 april 2010

Massa musikanter .




Idag (lördag) samlades många som har varit och är musikanter i Uppsala kår.
Man började öva under ledning av Ove Ander och Mikael Eriksson kl 10:00 och så körde man på hela dagen. Kl 18:00 var det möte under ledning av kommendör Rolf Roos. Den månghövdade hornmusik kåren spelade på ett mycket kraftfullt sätt. Kårens kör Jubal sjöng under Guris ledning.Det var en trevlig kväll som alla uppskattade.

/ Åke

Ove leder muiskkåren


Rolf Roos

Tuba, det är fint det.

Men tromboner förgyller tillvaron.



Här tutas det


Ove i högvarv

söndag 18 april 2010

Ny rekryt och fint besök


Madeleine Hansen har nu bestämt sig att bli Frälsningssoldat, så i dag blev Madde rekryt. Före dagens möte upptogs Madde som rekryt (det är steget som man tar innan man blir soldat i FA, man provar på och ser om det att bli soldat passar en). Anna Lena Hjerpe talade under den lilla stunden. Efteråt bad den församlande skaran för Madde och mötet.

På söndagen hade vi Jostein Nielsen på besök. I det första möte talade Jostein över detta att "sitta tillsammans med Jesus" och det prestationslösa med att veta att man har Jesus med sig. I mötet meddelades även att Leif Bergström nu är antagen som kadett i Frälsningsarmén. Det vill säga, att han skall utbilda sig som Frälsningsofficer (pastor). Leif vittnade därefter.

Jostein Nielsen som är norsk frälsningsofficer, undervisade därefter i 2 separata bibeltimmar om att vandra med Jesus och att stå fast i Jesus. Han utgick från Efesierbrevet. Undervisningen var radikal och mycket trosstärkande och till stor uppmuntran för Uppsala kår. Vi blev påminda om att det är en strid vi står i och att vi är en armé, en frälsningsarmé med budskapet om Jesus och att Jesus är svaret.

Gud välsigne Jostein och Magna (hans fru).

/ Åke




Madde blir rekryt

Jostein

Anna Lena Hjerpe kårledare

onsdag 7 april 2010

I den fjärde TV Gudstjänsten från Uppsala i SVT2


Torsdax Foto:SVT

I den fjärde och sista Gudstjänsten från Frälsningsarmén i Uppsala får ni höra musikkåren och församlingens körer rada upp ett pärlband av kända sånger. Anna-Lena Hjerpe leder oss genom Gudstjänsten och Monika Björk predikar.

SVT2 söndag 11 april 2010 kl 10.00

fredag 2 april 2010

Långfredagen och FA i UNT

Långfredagens gudstjänst präglades av bibelläsning, musik och sång. Kommendör Rolf Roos talade mycket tydligt om varför Jesus måste dö på korset. Budskapet att Jesus tog alla våra synder på sig till befrielse för oss alla. Gudstjänsten avslutades med sången "Spikarnas lovsång" med budskapet att vi är förlåtna.

Se mer i UNT


/ Åke