söndag 31 maj 2009

Stor avslutning av småbarnsmusiken i Parksnäckan




Lördagen den 30 maj så var det stor avslutning av kyrkornas barnmusik i strålande solsken. Flera hundra var samlade i Parksnäckan och fick dela glädjen med alla barnen. Det var grupper från olika kyrkor och från Frälsningsarmén som hade sin årliga avslutning i "Storsjung ". I medryckande melodier och med entusiastiska småbarnsmusikledare så fick vi alla vara med och sjunga. Till stor glädje så fick Guri också möjlighet att sjunga ”Imse Vimse Spindel ” på norska :) . Småbarnsmusik och babysång är bra medel att komma i kontakt med många familjer och fyller ett viktigt behov hos barn och föräldrar. Tack till alla som jobbar med detta.

/Åke

"Ett växande tempelbygge"



Idag hade vi glädjen att åter få inviga nya soldater. Det var Tony o Giselle Lindholm som tagit beslut om att de vill kämpa för Herren i Frälsningsarmékåren i Uppsala.
Michael Hjerpe förrättade soldatinvigning och predikade över bibelordet.
Tony gav sitt vittnesbörd.
Hornmusikkåren spelade och Jubal sjöng bl.a. sången Tempelbygget. Sången är byggd på vårt "Mission statement" och handlar om att vi är levande stenar i ett vackert växande Tempel.
Varje sten är unik, men Guds kärlek binder oss samman.
Karin Eriksson hälsade de nya soldaterna välkomna in i det gemensamma "Tempelbygget" och framhöll att våra nya soldater redan visat att de har "villighetens skor" på sina fötter.
Vi tackar Gud för vårt växande Tempelbygge.
Karin

torsdag 28 maj 2009

Önskesång o sopplunch 28 maj

Idag har vi haft terminsavslutning för våra Torsdagsträffar. Ett 40-tal personer samlades.
Anna-Lena inledde samlingen med en andakt och sen fick vi god soppa som Lotta tillagat. Inga hade bakat en härlig kaka till kaffet och alla lät sig väl smaka. Vi hade en fin gemenskap runt borden.
Därefter följde önskesången. Det var sommarsånger på sångbladet och vi sjöng bl.a.
"O, store Gud", och "Det stod en blomma". Avancerat blev det då vi sjöng 3-stämmigt i en sommarsång: "Sommarn är härlig". Duktiga sångare har vi på Torsdagsträffen som klarar detta. Sångtimmen gick fort och vi avslutade vår termin med att sjunga terminsavslutningarnas mest traditionella psalm, "Den blomstertid nu kommer".
Våra döva vänner var med också idag. De är alltid lika fint att få ta del också i den gemenskapen och vi känner stor tacksamhet till de dövtolkar som reser från Stockholm för att hjälpa oss. Tack Gunny och Rakel, och tack också till dövpräst Stefan, som också alltid finns med och hjälper till.
Det var flera som besökte oss för första gången denna dag, det är alltid lika roligt att se nya människor komma.
Vi tackar Gud för de fina tillfällen vi fått under torsdagarna att föra ut evangeliet också till dem som besöker oss dagtid. Vi ser fram emot hösten och hoppas på en god uppslutning vid våra dagträffar.
Avslutar detta med att citera en av de sångverser som önskades idag:
Var dag är en sällsam gåva,
en skimrande möjlighet.
Var dag är en nåd dig given
från himlen, besinna det.

Karin

söndag 24 maj 2009

Möte den 24 maj

I dagens gudstjänst predikade Roger Larsson. Budskapet var i väntan på Den Helige Ande.
Anden avslöjar och sanningen kommer fram, sanningen skapar en församling i sanning.

Kören Jubal sjöng i mötet, som leddes av Michael Hjerpe.
Vi hade den fantastiska glädjen att höra ett fenomenalt gitarrspel av Robert Karlsson.

Robert Karlsson är en klassisk gitarrist från de mörka skogarnas Småland. Han har en gedigen utbildning som konsertgitarrist och har studerat för flera mästare från olika delar av världen, bl.a. för Göran Söllscher vid musikhögskolan i Malmö.

År 2006 mottog Robert ett internationellt solistpris, också det i Malmö och tilldelades årets kulturpris av KCM (Kulturcentrum).

Robert Karlsson har uppträtt både i radio och TV. Han har även gett konserter på exotiska platser som Arabiska halvön samt spelat och framträtt runtom i Europa och USA, både som solist och kammarmusiker.

Läs mer om Robert på http://www.gitarrmusik.info/

Mötet avslutade med bön och flera var fram till bön och förbön.
Efter mötet så hade vi kyrkkaffe


/ Åke

torsdag 21 maj 2009

Är vi rädda för att vara ”till anstöt”? En andakt

Mottot “Blod och Eld“ är givet oss av Gud . Detta är vapen som Herren har utrustat oss med i den andliga striden, för Guds rikes utbredande mitt ibland oss och det är Guds kallelse till oss frälsningssoldater.

Jag har lagt märke till att det råder en del okunskap i denna fråga. Det verkar som om det finns en rädsla att tala och att sjunga om Jesu blod. Det ser ut som att man inte vill stöta sig med ”världen” genom att nämna Jesu blod. Är vi rädda för att vara ”till anstöt”? Jag har stött på kommentaren ”kan man inte byta ut den här texten där man sjunger om blodet” eller ”varför skall man sjunga om blodet, det låter så hemskt”.

Vi måste inse att det är viktigt att tala om Jesu blod, sjunga om Jesu blod och be i kraft av Jesu blod. Varför? Jo, genom att göra det så påtalar vi till den andliga världen att vi vet och har kunskap om den kraft som finns i Jesu blod och att vi har kunskap om vem vi är i Jesus Kristus. Den kunskapen gör att vi frimodigt kan träda fram inför Guds tron i tillbedjan och lovsång. Det kan vi göra på grund av att Gud ser på oss som syndfria genom Jesu offergärning på korset. Genom att påminna djävulen om att vi har denna kunskap, så vet djävulen att vi vet att han (djävulen) har förlorat sitt vapen mot oss, alltså döden och separationen från Gud.
Då kan vi frimodigt stå fram inför Gud, tvättade i Lammets blod och uppleva nåden. Med kraften från den Helige Ande kan vi gå ut och tjäna människor och berätta att Jesus har all makt i himmelen och på jorden. Detta är något mycket mer än ett ”religiöst språk”, det är en realitet för oss kristna.

Varför tar jag upp denna fråga? Har inte detta alltid varit en självklarhet så länge FA har funnits till? Ja det har det, men jag tror det är viktigt att ta upp dessa frågor så att vi inte döljer sanningen, och trasslar in oss i ändlösa resonemang och går vilse. Jag upplever att den ena efter den andra av sanningarna i Ordet ifrågasätts från många håll, i media och div. uttalanden osv.
Vi beger oss in på en farlig väg om vi tappar bort sanningen i Ordet eller om vi skäms för denna sanning.

Resultatet blir att när vi sätts på prov, så har vi inte rotfäste utan blir offer för alla kastvindar som blåser genom världen och till slut kan vi mista tron. Det vill säga att vi blir ett lätt byte för djävulen.

Vi får inte låta oss bli avväpnade i den andliga kampen, kampen att visa på Guds kärlek till alla människor och den öppna vägen till Gud genom Jesus Kristus.
Sedan skall vi undervisa om Ordet och lära andra om att bli Jesu lärjungar.

Kom ihåg att ”det är inte mot varelser av kött och blod vi har att kämpa, utan mot härskarna, mot makterna, mot herrarna över denna mörkrets värld, mot ondskans andekrafter i himlarymderna. Ta därför på er Guds rustning, så att ni kan göra motstånd på den onda dagen och stå upprätt efter att ha fullgjort allt.” (Ef 6:12-13)

”Så kan vi då, mina bröder, tack vare Jesu blod frimodigt gå in i helgedomen på den nya och levande väg genom förhänget – hans kropp – som han har invigt åt oss. Vi har en stor överstepräst som är satt att råda över Guds hus. Låt oss därför träda fram inför Gud med uppriktigt hjärta och i full trosvisshet, med ett hjärta som renats och inte vet av någon synd och med en kropp som badats i klart vatten. Låt oss orubbligt fortsätta att bekänna vårt hopp, ty han som gav oss löftena är trofast. Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar och låt oss inte försumma våra sammankomster, som några brukar göra, utan uppmuntra varandra, och detta så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig.”
(Heb 10:19-25)

Låt oss inte vara rädda för att ”stöta oss” med världen utan låt oss utmana den och vara en vinnande armé och stå fasta i Ordet. Det budskap som vi har är ett glädjebudskap till befrielse för många.

Åke Nilsson

måndag 18 maj 2009

En liten bildserie av körens resa

Bilder från körresan



























Uppsala kören Jubal har varit på resa.

Uppsala kören Jubal har varit på resa.
Vi startade fredagen den 15 maj kl 11.30 från Uppsala kår.
Vi tuffade ned till Lidköping och blev väl mottagna på kåren. Vi hade en fin gudstjänst med vittnesbörd, sång och med appell av Michael Hjerpe. På lördagen var kören ute på torget och sjöng. Med Bert Jakobsson på dragspel och Guri på piano var det många som lyssnande i det fina vädret. Upplever att vi kunde få sprida Guds väldoft där vi stod.
Vi åkte sedan vidare till Göteborg och Hisingskåren. Även här upplevde vi ett fint mottagande. Vi fick åter sjunga om vem Jesus är och vad han betyder för oss. Vi fick uppleva den sällsamma upplevelsen att man ville ha extra nummer, men vid den tidpunkten var vi så utpumpade så det blev ett gemensamt sjungande ”Vi marscherar fram ”. Det var roligt att höra en röst i församlingen ropa ” det var det goaste jag har hört på länge” på klingande göteborgska. Återigen så upplevde vi att vi fick sprida Guds välsignelse till kamraterna på Hisingskåren.
Dagen efter den 17 maj åkte vi till Trollhättan. Guri var på strålande humör, Norge hade vunnit Melodigrandprix och det var Norges nationaldag :) ( grattis Guri ).
Mötet i Trollhättan var ett möte med Jesus i centrum. Vi upplevde en stark Gudsnärvaro och kören var åter i funktion för att föra ut budskapet om Jesus.
Sedan vände kören kosan hem till Uppsala. Vi är mycket tacksam till Gud att kören kan bli använd för att sprida glädje, välsignelse, uppmuntran och inspiration.

/Åke

fredag 15 maj 2009

Jubal på resa

På fredag kväll får Frälsningsarmén i Lidköping besök av kören Jubal från Uppsala. Kören består av drygt 25 sångare och startades 1995. Körledare och pianist är Guri B Nilsson.För några år sedan gav kören ut en CD. På lördag förmiddag sjunger kören på Nya Stadens Torg. Kårledare på Frälsningsarmén i Uppsala är lidköpingssonen Michael Hjerpe och hans fru Anna-Lena.Läs mer:http://www.lidkopingsnytt.nu/2009/05/13/uppsalakor-sjunger-for-lidkoping/

Kören åker även till Göteborg , Trollhättan

Åke

söndag 10 maj 2009

Kördag med fint besök


I dag hade vi besök av Åkerbokören. Då frågar sig vän av ordning, och vilka är de? Det är en kör från Linköping med ca 50 sångglada människor från flera kyrkor i Linköping med omnejd.


Vi hade en fantastisk fin dag tillsammans med våra vänner. Vi började dagen med mat för att därefter öva tillsammans. Klockan 16.00 samlades vi i ”sjung gammalt, sjung nytt”. Vi sjöng gemensamt Jubal från Uppsala och Åkerbokören i en storkör och var för sig under ledning av Guri Nilsson, Karin Eriksson och Birgitta Andersson. Sången är förenande och mötesbesökarna fick både lyssna och själva vara med att sjunga till Guds ära. Monika Björk höll en inspirerande apell. Ännu en god dag på kåren!


/Åke













Lärjungaskolan

Lördags kvällen samlades Lärjungaskolan och studerade Ordet. Vi hade en fin samling. Kvällens undervisning var om vapenrustningen.

/Åke

torsdag 7 maj 2009

Kör övning

I går hade vi körövning, vi var 30 stycken. Kul! Guri körde hårt med oss ( vi skall på körresa :)
Vi övade även till kommande helg. Vi får besök av en kör från Linköpng ( eller va det Lidköpng ) på ca 40-50 stycken. Det blir kul. Så på söndag så sjungs det kl 16:00.
Andakten handlade om att vara Gudsupptagen och inte vara självupptagen. I Gudsupptagenheten så får vi en kärleksidentitet (Gud är kärlek) som gör att vi ser på varandra med kärlek och glädje som i motsats till sjävupptagenheten gör att vi får en identitet i egen prestation och inte ser varandar på rätt sätt utan börjar att kritisera varandra.
Det var en fin kväll. Ser fram mot helgen.
/Åke