torsdag 30 april 2009

Valborg i Pustnäs



Idag så firade kårens scouter Valborg med brasa vid scoutstugan i Pustnäs. Det var ett par tusen människor samlade . Vi fick lyssna på brassmusik och vårtal av Michael Hjerpe. Gert höll i fakelaktionen och brasan tändes på sedvanligtvis av vinnarna av aktionen. En fin dag avslutades med fyrverkeri.
/Åke


Böne grupperna samlades

Tisdagen den 28/4 samlades bönegrupperna i en gemensam sammling på kåren.
Det var 30 stycken som kom tillsamans i bön och lovsång .

onsdag 29 april 2009

Valborg i morgon

Ser fram mot att fira valborg i morgon. Frälsningsarmén scoutkår fixar världens brasa ( förlåt kase heter det i Uppsala). Det blir vårtal, brassmusik, korv ätning, ungkarlarnas fyrverkeri ;) och tusentals personer som kommer. Klockan 20.00 i Pustnäs vid Fyrisån. Heja FA.

/Åke

tisdag 28 april 2009

Nu kan du lyssna på talen från mötena!

Nu har vi lagt upp en länk på bloggen ( uppe till vänster ) som gör det möjligt att nå söndagens predikan från denna blogg. Lyssna och ta del av våra predikningar. Se även på vår hemsida
www.fralsningsarmen.se/uppsala för att ta del av info om vad som skall ske på kåren och vilka vi är.

/Åke

söndag 26 april 2009

En välsignad söndag i Herrens gårdar! 26/4 2009

De nya rekrytena.





Vic Poke predikar.
Vic Poke .
Möte i Stenhagen

En välsignad söndag i Herrens gårdar!

Idag blev det en "heldag" i kårgemenskapen. Vi hade avslutning på vår bönevecka. Dygnet runt har vi bildat bönekedja sedan förra söndagen. Förmiddagsgudstjänsten blev en mäktig manifestation av att Gud verkar mitt ibland oss.
Före gudstjänsten hade vi "rekrytupptagning". Tre av våra vänner vill gärna bli soldater och antogs därför som rekryter under en förberedelsetid.

Inför gudstjänsten var lokalen fylld av förväntansfulla människor, och ingen väntade förgäves för Gud var där. Vi hade idag besök av FA-s ledare i Sverige Vic o Ros Poke. I gudstjänsten fick vi ta del av sång o musik, många fria vittnesbörd om Guds kraft o makt och vad som hänt under veckan som gått. Vic talade mycket starkt över bibelordet "Kom till mig alla som är tyngda av bördor, så skall jag ge Er vila". Ungdomarna ledde i lovsång och många uppsökte böneplatsen. Gud var mycket nära!

Efter gudstjänsten hade vi gemenskap kring kaffeborden och som alltid många nya människor att lära känna.
Så var det dags för "kårsamling". Vic talade till Uppsalakåren och gav oss en mäktig utmaning. Vi ska gå vidare i visionen. Kårsamlingen avslutades med att vi samlades runt våra ledare i förbön för dem.

På kvällen hade vi sånggudstjänst i S:t Maria kyrka i Stenhagen. Vi har bett mycket för Stenhagens folk och det känns så fint att få komma dit ut med evangeliet.
Vi hade fin glädjefylld gudstjänst. Även där gav oss Vic allvarsord, och uppmanade oss att se på hur vår relation till Gud ser ut. Ros gav oss sitt vittnesbörd och Jubal sjöng ett stort antal sånger, Malin o Mathilda sjöng duett, Seth spelade dragspelssolo och Diana spelade flöjtsolo.
Vi tackade Gud för en underbar dag och avslutade dagen med att sjunga:

Vi marscherar fram i Guds namn.
Herren leder oss, Han för oss fram.
Striden är Herrens, segern är vår.
Vi marscherar fram i Guds namn.


"Uppsala för Kristus!"

Karin E.

fredag 24 april 2009

Full fart på en fredag

Var inom kåren på lunchen . Det är så kul att se att det är fullt liv. Fredagsbönen :) var just avslutad . Fullt med mammor på babycaféet ( inne i ungdomslokalen), i caféet så var det svårt att finna ett ledigt bord och ute i kyrktorget var det gäster som satt och hade det mysigt. Kul med full fart så där mitt på dagen. I kväll är det innebany och gatuevangelisation. Sedan ser jag fram mot söndagen med att 3 stycken skall bli rekryter och att Vic Poke kommer (vår kommendör)
/Åke

torsdag 23 april 2009

Mycket skratt och glädje

Ikväll hade vi än en gång en härlig stund med alla Torsdaxbarn. Mycket sång, rörelse och härliga skratt. Anna-Lena berättade om när Petrus satt i fängelset och hans vänner bad för honom. Gud hör bön och vi kan be om allt, inget är för stort eller för lite.
Singing Angels fick lära en ny sång: Pappa Gud, med tre stämmor och det lät jättebra. Jag tackar Gud för alla barn som kommer till oss på kåren och är med på Torsdax. Min bön är att vi ska kunna förmedla en bild på Gud som en kärleksfull pappa!
/ Guri

tisdag 21 april 2009

Bönevecka

Frälsningsarmén i Uppsala har nu en bönevecka. Vi ber 24/7 det betyder att församlingen ber 24 timmer i 7 dygn. I en hel vecka är det alltid någon i kåren som ber.
Tillsammans får vi söka Herren i bön. Vi har känt ett tilltal från Gud att be för kåren och vår stad. Vi tror att bönen har en stor kraft.

/Åke

måndag 20 april 2009

Frälsningsarmén i Uppsala är på frammarsch

Frälsningsarmén i Uppsala är på frammarsch och på fem år har antalet ökat från 135 till 161 medlemmar. Kårledaren Michael Hjerpe tror att det beror bland annat på den attityd man strävar efter gentemot nya besökare.
- Ingen behöver sitta ensam vid gudstjänsterna. Vi bjuder på kaffe efteråt, vi knyter kontakter och möter dem som kommer med värme.

Saxat från UNT den 2009-04-05

söndag 19 april 2009

Bilder från NOA 19/4



Noa o alla djuren!

Än en gång, en härlig familjegudstjänst. 110 pers fick dela en timme med Noa och alla hans djur. Alla djuren var mycket duktiga att sjunga. Som vanligt var Torsdax-barnen i topptrim.De sjunger så man rycks med i sången.
"De sjungande änglarna" gjorde succé med lejonsången, "The lions sleeps tonight". Duktiga tjejer som körade och Jenny var helt ljuvlig solist, vilken vacker röst den flickan har.
Ungdomsledarna är helt suveräna. Erik som Noa, med vatten i stövlarna och Nisse som håller ihop det hela, och Guri som vanligt "outstanding" på pianot. En härlig och rolig insats av Jonas som snigel, med ett riktigt hus på ryggen.
I varje gudstjänst kommer budskapet fram klart och tydligt, så också idag. Åke talade om folket på Noas tid som såg mer på sig själva än på Herren, så floden måste komma med översvämning som följd. Åke ställde frågan och jämförelsen med vår tid. Hur är det idag: Ser vi mer till oss själva och vår egen förmåga, än till Guds möjligheter?
Själv kom jag osökt att tänka på en parallell. Gud var tvungen att låta jorden översvämmas....vad är det som sker idag.....isen smälter runt polerna och vattnet stiger snabbare än vad forskarna kunde tro...!!! Det är dags att lyssna till Gud!
Med de tankarna satt jag då ungdomarna avslutade gudstjänsten med underbar lovsång.
Tack alla ledare, barn o ungdomar för vad Ni ger ut i tjänst inför Gud!!
Karin E.

tisdag 14 april 2009

En glad nyhet

I höstas hade vi besök av en sångkör från USA. Kören leddas av en viss James Anderson.
James var sjuk i cancer och hade med sig en sköterska som gav honom vård under resan i Skandinavien. Utsikterna för James var inte alls goda och vi såg att James var svårt märkt av sjukdomen. Under mötet i Uppsala så upplevde vi en stark maning att be för James. Vi bad för honom speciellt i mötet och någon lade händerna på honom. Det var ett fint möte som var ett väldigt stark möte många kände sig rörda av Gud. Vi har efteråt haft med James i våra böner. Nu har vi fått rapport från USA som meddelar att James är frisk. Gud hör bön. Vi förstår att många har bedit för James och Gud är god!
/Åke

onsdag 8 april 2009

En vandring i Jesu fotspår

Påskvecka - Stilla veckan. Vi provar nya vägar att nå ut...
Ja, nu är vi mitt i veckan där vi varje kväll sedan i måndags, i några enkla andakter, har följt Jesus i de händelser som Bibeln berättar om.
Under lunchtid har vi dessutom hållit kårlokalen öppen mellan kl. 11-13 för Andrum - en enkel möjlighet till enskild andakt omgiven av en inbjudande atmosfär av lugn klassisk kristen musik.
Första kvällen var vi 13 och det kändes så gott att bara få sitta runt korset och höra bibelordet om hur Jesus renar Templet läsas av Roger Storm (på CD!). Tänk att få sjunga lovsång och be - helt underbart!
Tisdag kväll var vi 24 som deltog. Ordet om vetekornet som måste ner i marken och dö för att kunna bära frukt - och bönen i centrum, det blir bara bättre och bättre!
Ikväll, onsdag, var vi 54 som delade Ordet, gemenskapen och fick sjunga med i kören Jubals sånger. Det känns skönt att få vara tillsammans för att se och höra vad Jesus gjorde de här dagarna.
Vi får bara TACKA honom för hans otroliga gåva till oss! Som jag sa på mötet: kristendomen är egentligen fylld av en massa tomhet (!) - en tom krubba, ett tomt kors och en tom grav!!!

Tack, Jesus, för att du lever idag!
/Anna-Lena

tisdag 7 april 2009

Palmsöndagen. 5/4

Palmsöndagen började med möte kl 11:00.
Kören sjöng flera sånger från Kungars Kung. Man kan säga att mötet bar prägel av en hyllning till Jesus. Ungdomsledarna hade ett drama med en åsna i centrum [ jag tror att det var Diana :)] Anna-Lena talade över Gud ord. Det var som vanligt många framme till bön och förbön. Som vanligt var det också några nya som kom till mötet!

På kvällen kl 18:00 så hade vi Lärjungaskolan. Dagens ämne var Prestationslös tro. Där gick vi igenom vilken identitet vi har, prestationsidentitet eller kärleksidentitet - barnaskapet till Gud. Vi höll på till 20:00 och det var mycket vi fick lära . Nästa gång tänker läraren vara lite kortare med undervisningen och ha mera tid till frågestund...
Kort sagt var det en fin palmsöndag.

/ Åke